tiistai 11. helmikuuta 2014

Vänern 14. – 21.4.2010


Tiistai-iltana 13.4. suuntasimme autojen nokat kohti Naantalia ja tarkemmin Finnlinkin satamaa. Reissuun lähti 6 miestä joista koostui 3 venekuntaa. Timppa ja Antti, Yamarin 5940, Marko ja Hannu, Silverfox HT sekä Tomppa ja Pertti, Flipper 515 HT. Määränpäänä Ruotsin puolella oli Askevik ja matka menikin loistavasti ilman ylimääräisiä kommelluksia. Etukäteen oli tiedossa ettei veneitä saataisi laskettua Askevikistä joten meidän täytyi ajaa Laxhallin luiskalle päästäksemme vesille.
Näkymä Askevikistä. Avovesi näkyy reilun 100m päässä.Keskiviikkona pääsimme vesille n. klo. 14. Puoli päivää vetoa josta Timpalle ja Antille sekä Markolle ja Hannulle 2 otettavaa kalaa kummallekin. Tomppa ja Pertti kunnoittivat päivää n. 4 kg hauella sekä parilla karkuutuksella. Muutama luonnonkala myös kunnioitti päivää käymällä tervehtimässä kalamiehiä. Jäälauttoja kellui pitkin Vänernin suuria selkiä.

Torstaina jatkettiin samoilla alueilla Brommön pohjoispuolella. Päivän kohokohta oli Timpan ja Antin 7-tärppi. Eikä kauan tarvinnut odotella kun vhf:stä kuului rehvakkaalla äänellä “Fullpot, lähdetään mökille”. Markon ja Hannun saldo oli 4 kalaa ja Tompan ja Pertin 5 mittakalaa. Päivän suurin kala iski Tompan ja Pertin syöttiin takilasta 20 jalkaa, lohi n. 8,5 kg haavissa punnittuna joka tosin oli luonnonkala ja näin sai vapautensa. Otetut istukkaat olivat välillä 3-6 kg.
Päivän satoa parin venekunnan osalta


Perjantaina herätys jälleen klo. 5 aikaan, pikainen aamupala, ukot autoihin ja kohti Laxhallia. Päivä oli hiljaisempi kuin edellinen, kuitenkin otettavia kaloja tuli veneisiin yhteensä 8 kpl sekä lisäksi tuplatärpistä lohen kanssa 1 lokki.
Lauantaina tuuli puhalteli reippaanlaisesti joten pidettiin välineiden ja miehistönhuoltopäivä. Lisäksi pääsimme turisteina seuraamaan paikallisen veneenpelastusoperaatiota aitiopaikalta.


Kova tuuli murjoi jäät pois Askevikin edustalta parissa tunnissa.
 
Sunnuntaina tuuli rauhoittui aamupäivän aikana joten veneiden laskuun. Askevikin sama-altaassa oli vielä jäitä mutta pienellä jäänmurtotyöllä niistä selvittiin. Päivä pyörittiin Fällbanken-Marpilen välisellä akselilla. Päivän saldona yhteensä 8 otettavaa kalaa. Päivän suurin kala Timpalle ja Antille, luonnonkala 9,5 kg haaviin punnittuna. 
Maanantaina veneet suunnattiin samoille alueille kuin sunnuntaina. Ammattikalastaja toi edellispäivänä pitkät jadat verkkoja Fällbankenin viereen jotka haittasivat meidän harrastusta siinämäärin että käytiin uusilla alueilla. Tomppa ja Pertti kävivät kopaisemassa rauhoitusalueen etelärajan tuntumassa, saaliina hauki ja 2 luonnonkalaa kun taas Marko ja Hannu menivät ”pommimontulle” saaden pari lohnaketta samantien. Tuntui kuiten että syönti hiipui pikkuhiljaa päivä päivältä.
Tiistai, viimeinen täysipäivä. Päivä alkoi kelin puolesta mahtavana, pläkkityyni järvi ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Kalat eivät ilmeisesti kelistä pitäneet koska suut tuntuivat olevan visusti kiinni. Illalla kuitenkin yhteensä 3 kalaa löysi itsensä perkuupöydältä.


Keskiviikkona oli vielä aikaa olla puoleen päivään asti vesillä ennen mökin siivousta ym. poislähtöön liittyviä rutiineita. Aamu oli Markon
ja Hannun. 4 tärppi josta kaikki kyytiin sekä hetki sen jälkeen vielä yksi kala joten päivä oli yhtä vaille fullpott. Se viimeinen kuitenkin jäi vielä kasvamaan. Timppa ja Antti saivat yhden kun taas Tomppa ja Pertti karkuuttivat sen yhden.

Suurin kala n. 6 kg.
Paluumatka meni suunnitelmien mukaan joten illalla Finnlinkin kyydissä istuskeli 6 punakkaa miestä. Laiva oli torstaiaamuna aikaisin Naantalissa josta vielä ajomatkaa Hämeenlinnaan vajaa 200 km ja reissu oli taputeltu.
Kiitokset kaikille mukana olleille.
Kalaxi, Tomppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti