tiistai 11. helmikuuta 2014

Päijänne 30.10.2010


HSVU:n viimeinen osakilpailu Päijänteellä. Kilpailussa punnittiin vain lohikala(t). Tomppa oli varannut mökin maakeskenlahdelta ja lähti reissuun jo perjantaina. Matkassa mukana veli, isä ja appiukko. Marko ja Timppa tulivat la aamuna pimeässä sadekelissä Padasjoen satamaan. Timpalla kyydissä Markku ja lohenuisteluun tutustunut uusi kaveri. Ennakkotiedot kalojen syöntihalukkuudesta ei suuria toiveita herättänyt. Satunnaisia komeita kaloja kuitenkin joku aina saa. Niinkuin tässäkin kisassa ainoan punnitukseen tulleen taimenen paino oli komeat 4375g.
Marko:
Tämän syksyn Päitsin reissut olen tahkonnut Padasjoen selällä ja sama linja pitää. Antti oli edellisenä päivänä kaverin kanssa saanut takilasta mukavat lähdöt juuri kyseisellä alueella. Kala ei pysynyt kiinni, mutta näkivät sen olevan taimenen ja varsin hyvää kokoluokkaa. Koska en Tehin puoleltakaan mitään ihmeellistä ollut kuullut ja Asikkalassakin oli Tompan kertoman mukaan jo perjantaina useampi vene, niin paikan valinta oli helppo. Aamun kiertelin Paljaskallion ja Kalainsaaren välillä. Koska minkäänlaista tapahtumaa ei ollut, lähdin suurentamaan reviiriä. Nuohosin saarten väliset kapeikot ja kävin syvän päällä, sekä Nyystölänlahden suunnalla pikkusaarten reunoilla. Ei mitäään. Palasin takaisin Paljaskallion reunamille. Klo. 14 kävi joku räjäyttämässä juuri uusitun syötin takillasta 24ft ja samalla kellon lyömällä lähti lähin plaanarisiima. Se oli varustettu pari päivää aikaisemmin postilaatikkoon kolahtaneella VK:n uudella uv- pearly levyllä ja ensi pyörähdyksiään tehneellä uv purple- green hupulla, jossa 13cm salakka. Siimapaino 25g. Siimaa lähtii rullalta melkoista haipakkaa, joten mieliala koheni ääripäästä toiseen. Aikani pumpattua toistui Vuohijärven tapaus. Kala oli selästä kiinni. N.45cm taimen varovasti irti veneen vierellä. Pirteästi lähti muikkujen peräään. Ainakin kalastajan silmään levy näyttää hyvältä ja välkehti kivasti hämärässä kelissä. Ekalla reissulla kun antoi kalan, niin pääsi harvojen luottolevyjen joukkoon. Eikä reissua ilman lokkia. Uloimmat plaanarisiimat olivat ilman painoa, joten riski oli olemassa. Lintu lähti lentoon vapautuksen jälkeen, eikä jostain syystä ollut enään kiinnostunut rakseista. Rantaan tullessani kuulin erään venekunnan tulleen juuri Padasjoen selältä n.4kg taimen laatikossa, eli kyllä niitä siellä on kun kohdalle sattuu.

Tomppa:
Perjantai aamuna lähdimme ajelemaan kohti Päijännettä. Erikoisen matkasta teki se, kun ilves juoksi auton valoista tien yli vähän ennen Lammin koulua ja keskellä asutusaluetta. Komea näky.
Vetäminen aloitettiin maakesken selältä jossa pyörittiin muutama tunti. Ainut tapahtuma oli pari kiloinen hauki. Paikan vaihto Asikkalanselälle tuli puoli kahden aikaan. Veneitä Asikkalassa oli meidän lisäksi 5 kpl jotka tosin alkoivat häipyä vesiltä iltapäivän mittaan. Keli oli hieno mutta ei minkäänlaista tapahtumaa. Illalla veljeni liittyi seuraan.
Lauantaiaamuna ajoissa ylös, klo. 7.15 vene lähti rannasta. Pimeässä ajelimme Padasjoelle vajaan 1/2 tuntia. Seuran kilpailu alkoi klo. 8 ja avauspaikaksi valitsimme Markon tapaan Padasjoenselän. Tuplatärpistä tuli kaksi reilu 2 kg haukea, molemmat takiloista. Puolenpäivän jälkeen nostimme raksit ylös ja suuntasimme Paatsalon alueelle. Siellä vetelimme komeassa kelissä lopun päivän ilman tapahtumia. Heikko esitys meiltä koko viikonlopun ajan!

Jape paistelee makkaraa perjantai-iltana kun kalaa ei järvestä saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti