tiistai 11. helmikuuta 2014

Vellu kalassa Thaimaassa 8.11.2010Lomailimme perheen kanssa Hua Hinissä kaksi viikkoa. Sopimukseen tietenkin kuului, että reissuun mahtuu myös pari kalastus päivää. Yritin päästä merelle uistelemaan, mutta tuulet olivat niin kovia, että veneet pysyivät rannassa. Ainoa vaihtoehto oli siis makean veden kalastus.
Ensimmäisellä kerralla mentiin pienelle istutus lammelle, jossa leikimme karppien kanssa. Isoimpana oli Eemelin 4v. väsyttämä 3,5kg karppi. Tapahtumia oli neljän tunnin session aikana parikymmentä.
Viimeisenä päivänä 8.11.2010 lähdin yksin paikalliselle (evo) järvelle. Eli kyseessä oli pieni järvi, jonne oli istutettu erilaisia kaloja painovälille 1 – 100kg. Kävin tutustumassa paikkaan pari päivää aikaisemmin. Tapasin siellä kolme ruotsalaista, jotka hehkuttivat paikkaa. He kalastivat kolme päivää ja tapahtumia riitti. Yksi heistä oli saanut +60 kg kalan.
Päivä alkoi parilla pienellä tärpillä, joista toisen sain ylös asti. Kyseessä oli paikallinen ahven noin 800g. Hetken kalastamisen jälkeen vaihdoimme paikkaa, koska opas oli nähnyt järven toisessa päässä ison Arapaiman. ”Markkinapuheita ajattelin tai joku vakio asiakas on tulossa tähän paikkaan”. Onneksi olin väärässä, sillä heti alkoi tapahtua. Sain seuraavan neljän tunnin aikana yhden Grogodile car kalan noin 10kg sekä useita Red tail kaloja painoltaan 8 – 15kg.
Sitten oli päivän hiljaisin hetki joka kesti noin 1,5 h, kunnes kelasta alkoi kuulua iloinen narina. Tunsin heti, että nyt oli vähän isompi kala kyseessä. Sitten alkoikin taistelu. Ilman lämpötila oli 31 astetta ja kosteus lähellä 100%. Väsytys kesti hieman yli kaksi tuntia ja voin kertoa, että suomalainen pullamaha oli aika valmista kauraa. Olin aivan loppu ja rehellisesti täytyy sanoa, ettei se ollut loppuvaiheessa enää kivaakaan. Lisäksi jalkapöydät olivat aivan palaneet, vaikka aamulla vetelin kilon rasvaa. Palvelu onneksi pelasi väsytyksen aikana, taisin juoda kolme litraa Pepsiä. Sitten sain ensimmäisen näköhavainnon kalasta ja taas tuli lisää virtaa. Seuraavaksi oli uusi haaste edessä, kela sanoi sopimuksen irti. Siitä suli rattaat ja kampi pyöri tyhjää. Loppuvaiheen kelauksen suoritinkin manuaalisesti rullaa pyörittämällä. Lopulta kala alkoi myös väsyä ja nousi kokoajan lähemmäksi pintaa, lopulta haaviin, silloin vasta näin kalan todellisen koon! Fiilis oli aika mahtava, en ole nähnyt noin isoa kalaa missään aikaisemmin. Tuloksena oli noin 60-70kg mae kong catfish. Vellu A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti