tiistai 11. helmikuuta 2014

Kuohijärvi 17.7


Iltakeikka. Puhelin pirisi pari kertaa päivällä, että lähdetääs kuhaa uisteleen kun on komea keli ja kala otillaan. Koti puuhastelut estivät pidemmän reissun, mutta illalla käväistiin iltasyönnillä. Tomppa nappasi kyytiin isänsä ja Markolle tuli kaveriksi innokas kalastajan alku Aleksi 6v. Tomppa ehti reilu tunnin aikaisemmin aloittelemaan ja me oltiin Aleksin kanssa kamat vedossa kahdeksan maissa.
Ilta oli melko tyyni ja keli muutenkin hyvä. Järvellä olleet verkot mehukatti merkkeineen aiheuttivat nopeita käännöksiä, mutta kaikista selvittiin. Molemmilla suurin kuha oli ihan komeaa n.50cm luokkaa. Tomppa lopetteli yhdentoista maissa kun meni aamulla töihin.
Nuori herra Aleksi on oppinut nopeasti vetouistelun maagisen juonen ja suoraan isovanhempien kanssa vietetyn viikonlopun caravan reissun päätteeksi hyppäsi iltasyönnille isän mukaan (oli taas pakko ottaa kun monta kertaa on pyytänyt).
Viikonloppuna oli unet jääneet vähän vähemmälle ja aattelinkin kuinka kunto kestää? Itsevarmuutta uhkuen reissuun lähdettiin ja Tuulosen eväs tankkauksen jälkeen vesille. Kymmenen aikoihin alkoi jo kaveri mennä hiljaiseksi, mutta ei suostunut nukkumaan. Yhdentoista jälkeen sanoi että yksi kuha vielä ja kamat ylös, ellei kierretä “tuolta pikku lenkki”. No rantaan päin oltiin jo menossa ja alettiin nostaan vehkeitä ja siellähän se yksi “alamitta” vielä oli. Rantaan päästyä lähti pelastusliivien riisumisen yhteydessä päälihousutkin pois. No sattuuhan noita, ajattelin kun myttyä auton perään heittelin. Puolivälissä kotimatkaa alkoi kaveri nojata kuskiin päin ja olikin täysi työ nostella pystyyn. Kotipihassa hän havahtui n. klo.yksi että jaahas sisään siis. Sen verran oli nukkumatti päätä sekoittanut ettei jutuista saanut tolkkua ja autosta noustessa jalat vei suoraan pensasaitaa kohti. Oli pakko taluttaa sekavan oloinen poika sisään ja ohjailla menoa. Kodin hengetär sattui olemaan hereillä ja jouduin selittelemään että on sama onko aikuinen tai lapsi, jos ei kuski niin kunto on sama. Aamulla riitti juttua reisusta…

Auringon lasku
Kalaxi Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti