tiistai 11. helmikuuta 2014

Järvilohikalojen SM Padasjoki.


Niin. Mitähän tästäkin kisasta taas naputtelisi? Tomppa ja Vellu ottivat poikamiesboksinsa ja karkasivat kotoaan jo perjantaiaamuna suoraan aamumuroilta ja ehtivät treenata päivän. Siellä täällä pyörittyään onnistuivatkin päivän päätteeksi haavimaan 2,8kg järvilohen Padasjoen selältä. Ottipelinä oli AS- huppu väriltään purple black ja siimassa roikkui 60g lyijyä. Myös Timppa ehti pyörähtämään vesillä perjantaina syöttikalaa etsimässä ja veti samalla peltiä. Timpan kaveriksi kisaan tuli Hannu. Marko lähti kilpailuun itse itseään piiskaten. Perjantai ilta kului normi valmisteluissa ja tuttujen kanssa jutustelussa.
Tässä vielä nauratti kummasti! (Kiitokset Team Panda Lookille kuvasta)
Pitkäksi venähtänyt taktiikkapalaveri haukotutti miehiä lauantaiaamuna. Mutta, eipä hätiä mitiä. Mitäänhän ei jätetty sattuman varaan. Yhdeksältä alkavaan kisaan oli selvät sävelet. Timppa ja Hannu hoitelevat Tehin selän ja Marko luottaa Padasjoenselkään verkkomiesten saaliiden perusteella. Tomppa ja Vellu jäivät myös Padasjoelle eilisen kalan innostamana. Puolenpäivän aikaan heillä hermot pettivät ja ajoivat Asikkalanselälle. Siellä syönti oli yhtä ”rajua”. Illalla klo 18 oli lopetettava uistelu ja hyväksyttävä tilanne. Timppa ja Hanski saivat pari krokotiiliä ja Marko Yhden. Raskaan päivän jälkeen hieman lepoa ja keulat kohti uutta taistelua. Tähän kyllä sopisi taas paremmin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Sunnuntaina oli vapaa lähtö vaikka mökkirannasta, mutta vieheet sai pudottaa veteen vasta klo 7:00 ja ylhäällä ne piti olla klo 14:00. Aamu valkeni sakeassa hernerokka sumussa. Näkyvyys riitti nippa nappa plaanareille asti ja matkaa tehtiin karttaplotterin opastamana. Kanssakilpailijoiden veneet tulivat näkyviin todella yllättäen, joten skarpppina piti olla. Kisaviikonloppuna oli syksyn kovimpiä matalapaineita ja kalatkin tiesivät sen. Syönti oli jopa lauantaitakin heikompaa. Timpalle ja Hanskille Tehiltä Lättänokka ja pari järvinahkiaista takiloista. Tompalla ja Velllulla kala kiinni sisimmäisessä plaanarissa heti aamulla, 90 g painoa, komea musta pyrstö heilahti pinnassa, irti, v**** , mutta kala oli ovelampi. Markolle puhdas nolla.
Aika paljon kirjaimia tyhjästä reissusta. Vedenlämmöt olivat vähän päälle 13 celciusta. Lohikalan alamitta 55cm. kisaan osallistui 143 venekuntaa. Saamamiesten mukaan kala oli pintakalvossa.
marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti