tiistai 11. helmikuuta 2014

JESSE- uistelu Hämeenlinna 20.6.2010.

Taas on se aika vuodesta kun katsotaan onko “rännissä” kalaa. Kalaxin porukasta Tomppa, Antti ja Marko on naulattu HSVU:n hallituksen baarijakkaraan. Rankkoja päätöksiä on tehty pitkin alkukautta. Kilpailukalojen alamittoja on nostettu kautta linjan. Se ei tietenkään kaikkia miellytä, mutta yleinen suuntaus on tämä ja mukana mennään. Ruotsissa on vastaavia rajoituksia tehty tietyille järville ja kalojen keskikoko on kasvanut selkeästi. “Rännissä” eli Vanajaveden reittilupa alueelle on kuhan alamitta nykyään 40 cm ja verkko rajoituksia on myös asetettu. Suunta on siis hyvä. Kisassa kuhan mitta oli 42cm ja hauki 60cm. Kilpailuun osallistui 41 venekuntaa/89kilpailijaa. Hauki ei ollut syönnillä. Ei tullut suuria, mutta myös pienet oli kateissa. Kisa ratkaistiin kuha saaliilla, jolla kerroin oli neljä. Komean toutaimen 2950g toi punnitukseen nuori kalamies Jere, jolle kala antoi varmasti kunnon vastuksen. Kalaxin Timppa/Antti pyörivät miemalanselällä ilman tärppiä. Luotaimen mukaan kaloja alueella oli. Tomppa ja Vellu kelluivat Hiidenjoella saaden pari pientä haukea ja pikku kuhan. Itse olin myös Hiidenjoen reitillä saaden pienen hauen ja mitta kuhan. Sijoitus 11. Kilpailun voitti Setälä/Knuuttila 3660g kuhalla.