tiistai 11. helmikuuta 2014

Järvilohikalojen SM- Padasjoki 17- 18.9


Kalaxin porukka lähti liikkeelle kolmen venekunnan voimin. Tomppa/ Vellu, Hannu/ Marko, ja sittemmin suomenmestareiksi leivotut Timppa ja Antti. Majoituimme perjantai illan aikana Kullasmarinan komeisiin mökkeihin ja hoidimme veneenlaskut ja muut valmistelut hyvissä ajoin rauhassa. Edustimme myös Hämeenlinnan seudun vetouistelijoita, joten Timon ja Antin kala oli voiton takeena myös seurojen välisessä kisassa.
Hannu/ Marko:
Aamulla kohti Tehin selkää ja 15 raksia uimaan Punapääluodon läheltä, keulan näyttäessä pohjoiseen. Uistelimme munaluotoa hipoen kohti koreakoivua ja siitäkin ohitse. Päivän saalis pari alamittaa, jotka jäivät hyväkuntoisina edelleen uiskentelemaan. Ilta kului after fishingin merkeissä, mutta aamulla oltiin jo hyvissä ajoin liikkeellä. Sunnuntain pyörimme Lietsaaren reunoilla ilman tapahtumia. Hieno tapahtuma hyvässä kelissä ja kun vielä kaverit menestyivät, niin reissusta jäi hyvä maku.
Tomppa/ Vellu:
Aloituspaikaksi päätimme Varpusenlinnan selän. Kellosalmen suulta raksit vetoon josta suuntasimme Virmailan saaren luoteiskulmaa kohti kiertäen keskellä selkää olevat matalikot. Puoleen päivään kiertelimme Virmailan reunaa jonka jälkeen päätimme suunnata Tehille. Tehin länsireunaa nousimme pohjoista kohti syvyyskäyriä pitkin ajellen. Päivän päätimme Koreakoivun nurkille. Joko kalat kiersivät meidät tai me kalat, ei tapahtumia. Sunnuntai aamuna irtosimme laiturista klo. 6.30 suuntana Asikkalan selkä. Siellä “veneilimme” puoli yhteen saakka jolloin yhteisellä päätöksellä päätimme nostaa tehottomat raksimme ylös ja lähteä kohti kisakeskusta. Ei tunnu Päijänteessä liikaa lohikalaa olevan jos 126 loppuunasti varusteltua uisteluvenettä tuo kahden päivän kilpailussa yhteensä 23 lohikalaa puntarille alamitan ollessa 55 cm. Lisäksi vielä kelit suosivat kilpailua. Kiitokset kuitenkin kaikille kavereille mukavasta seurasta ja kisajärjestäjille hyvin järjestetystä kisasta.

Sunnuntai aamu valkeni kauniina.
SUOMENMESTARIT
Timppa/ Antti:
Perinteeksi muodostuneisiin Järvilohikala SM-uistelukilpailuun lähdimme Tällä kertaa Ikolan Timon kanssa.Uistelutunteja molemmilla on takana jo tuhansia,eli joitain pientä uistelusta jo tiedämme :)
Saavuimme sataman vieressä olevaan hulppeaan majoitukseen jo perjantai-iltana,ilta kuluikin saunoessa ja kuulumisia vaihtaessa tutussa porukassa.


Lauantai-aamuna pirteänä aamupalan kautta veneelle miettimään päivän taktiikkaa ja valikoimaan taas parhaat värit sadoista hupuista ja levyistä.Tällä kertaan jätin toisen puolen vapaaksi levyistä,Timppa niitä muutaman kuitenkin viritteli vapoihin.Huppuväreiksi valikoitui lähes ainoastaan luottovärejä,joilla oli kalaa aikaisemminkin päijänteeltä saatu.


Vetopaikaksi oli jo aikaisemmin valittu tehinselän pohjoispää ja sinne ajoimme muita väistellen.Raksien virittely meni suhteellisen helposti vanhasta tottumuksesta ja noin tunti aloituksesta oli jo 14 salakkaa pyörähtelemässä mitä ihmeellisempiä kuvioita


Muutaman tunnin uistelun jälkeen ajattelin katsoa plaanarisyöttien kunnon,muutaman sain laskettua jo takaisinkin kun alempaa takilavapaa alkoi jokin kovasti ravistelemaan.Vapa käteen ja ensiajatus oli että haukihan siellä pureskelee kovasti salakkaa,mieli muuttui kyllä hetken päästä kuin iso lohi hyppäsi ilmaan lähellä venettä.Hypyn jälkeen sukellus syvälle ja siinänä samassa alkoi toisenkin puolen takilavapa nykiä,no solmussahan ne oli ensiajatus ja jarrua vaan auki.Hetkenaikaa väsyttelyä kahdella vavalla ja sitten tuli ajatus että siitä ylimääräisestä vaan siimat poikki,sitä ei kuitenkaan tehty ja toinen siima irtosi herkästi.Timpan saatua toisen raksin käteen huomasimme että sekin oli aivan raadeltu joten meillä oli tuplatärppi.Muutamien lyhyiden syöksyjen jälkeen lohi oli valmis haavittavaksi,hyvin oli kutosen koukku vielä veneessäkin kiinni ja pappi sai puhua.Ottivärinä oli vk pikku-uv huppu pinkillä raidalla ja 11cm salakka :)


Nopea punnitus ja mittaus,uskottava oli että yli viidenkilon lohi on meidän.(Tarkka punnitustulos 5290 ja 76cm).Siitä alkoi soittelukierros tutuille ja muutamat kuvatkin tuli otettua.Loppupäivänä saatiin pari alamitta taimenta ja useita tärppejä,sunnuntain vetopaikasta ei edes tarvinnut keskustella.


Sunnuntai-aamuna taas virkeinä vesille ja olimme tutulla paikalle tehillä juuri kellon löydessä seitsemää,auringonnousu tyynellä järvellä oli taas kokemisen arvoinen.Päivä meni uistellessa liiankin hienossa ja lähes tyynessä kelissä,kalojen arvasimme olevan hyvin tiukassa ja vain yksi alamitta taimen häiritsi päiväämme.


Jaa niin voitimmekin jotain pientä ;)
La päivän voitto
Suurin kala
Kokonaiskilpailu
Ja vielä seurojen välinenkin pysti tuli Hämeenlinnan seudun vetuistelijoille.


Suuri kiitos kuuluu kavereille ja tutuille jotka ovat jakaneet tietoa ja taitoa vuosien varrella :)
VK-tiimiäkin kiitämme erittäin monipuolisista ja kalastavista välineistä ja vinkeistä :)
Antti ja Timo

Antin helläsä syleilyssa voittokala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti