lauantai 3. lokakuuta 2015

Korkeanpaikan leiri lähestyy


Pieniä valmisteluita kp-leiriä varten. Huomaa ettei ole ehtinyt vesille pieneen toviin muiden kiireiden takia. Kaikki pienet vapaat iltahetket onkin mennyt askarrellessa yhtä sun toista. 
Siimapainot on ajanmittaa huvenneet niin että tuli tarve hankkia lisää. Kaupan hyllyllä roikkunut hintalappu nostatti verenpainetta siinä määrin, että tee-se-itse-miehenä päätin tehdä painotkin omin pikku kätösin. 
Ensin piti jyrsiä muotti ja sitten valaa lyijystä itse painot. Tappeihin valitsin silikoniletkun, sen pehmeyden takia. Tapit puristin melko voimakkaasti toisiinsa ja silti siiman saa painettua letkujen väliin. Saa nähdä kuinka toimii käytännössä. Testasin myös pvc letkua, mutta en pitänyt sitä toimivana kovuutensa takia.


Veneen perään moottorikaivoon olen haikaillut telinettä kylmälaukulle, johon sen voisi nostaa pois jaloista. Arskan kanssa asiaa jo pyöriteltiinkin, mutta aikataulut ei tahtonut osua. Moottorikaivossa oli valmiita reikiä, koska Terhokin oli asiaa jo aikanaan miettinyt joten hyödynsin nämä. 
Joka suuntaan vinot pinnat kiusasi mitoitusta, mutta kohtalaisen tyytyväinen olen lopputulokseen. Mallinsin telinettä vanerilla ja ohuella pellillä. Lopullisen kappaleen leikkasin nurkissa lojuneesta hst pellistä, joka olisi saanut olla vahvempaa kuin 1,5mm. Mutta tämäkin viritys tuli maksamaan ainoastaan liimamassatuubin verran ja nyt vaikuttaisi ihan toimivalta jutulta. 
Kylmäboksin jouduin uusimaan pykälää pienempään, mitoitusten takia. Samalla se toimii hyvänä apupöytänä perässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti