perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kauden avausreissu

Komea aamu... Toivottavasti kaloillakin on hyvä fiilis ja kova nälkä!!
Klo11
Nälkä ei ole kuin kipparilla. Aamu on tullut kurvailtua Tehinselällä Päijänteellä komeassa kelissä. 


14:18
Hiiljaaiista...
Aika on kulunut Lehtisensaaren ympäristössä lahdukoita kierrellen. Vedenlämmöt max. 3, mitä olen löytänyt.
21:46
Reissu taputeltu, vene siivottu ja saunassa käyty. Ei minkäänlaista havaintoa kaloista... Päivä oli hieno tyynen ja aurinkoisen kelin ansiosta! Ei harmita vaikka kaloja ei tullutkaan, sillä neitsyt reissu uudella paatilla sujui ongelmitta. Hieman päänvaivaa aiheutti plotteriksi asentamani i pad jossa navionics pyöri muuten hienosti  mutta kartta kun ei pyöri tai en osaa asetella sitä liikkumaan kulkusuunnassa mukana. Karttapohjoinen jököttää yläreunassa aina, mentiin mihin päin tahansa ja tähän ei hämäläinen ajatusmaailma päivässä taipunut. Jos jollakulla on tähän ratkaisu niin palkitsen lasillisella! 
Vesi oli kylmää ja lämpöisimmät lahdukat mitä löysin oli 3.5 asteisia. Yhden toisen uisteluveneen näin hetken pyörivän vesillä, mutta taisivat olla "saunalenkillä"? Kun hävisivät nopeasti. 
Kamoja ylös nostaessa tuli hieman kalustotappiota, kun otin tapsin irti ja vedin siiman päästä, jotta saisin lukkoleikarin kiinni vavan koukkulenkkiin, niin hiilikuitu savage trolling 2 napsahti poikki aivan yllättäin. 
Tänä keväänä kun itseltäni jäi Ruotsin Vänernin reissu väliin melkein kymmenen vuotta siellä reissanneena ja versus tänään kun kelluin jälleen kalattomana päitsillä niin aina tulee mieleen että jokin päättävä elin lukisi edes joitain kalamiesten juttuja ja osaisivat vielä ottaa oppia ja reagoida asioihin. Meillä olisi huikeat puitteet kalastusmatkailuun mutta nyt rahat valuvat naapurin taskuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti